Sposób przygotowania:
Karpatka z kako
Składniki na ciasto:
2 ,5 szklanka wody
1 kostka margaryny
2,5 szklanki mąki pszennej
6 jajek
4 łyżki kakao
Składniki na krem:
2 budynie śmietankowe
3 szklanki mleka
150 gram margaryny
1 szklanka cukru pudru
Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i energicznie mieszać 5 minut.
Zdjąć z ognia i ostudzić. Do ostudzonego ciasta dodać jajka (wbijać po jednym) i ucierać. Rozsmarować na blasze tej ciemnej od piekarnika ciasto starcza na cała blachę potem Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok. 25 minut
krem -Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu margarynę ucierać z cukrem pudrem . Nadal ucierając dodawać ostudzony budyń. placek z blachy przekroić na połowę wyłożyć masę budyniowa i do lodówki wstawić ja jakaś godzinę
2 ,5 szklanka wody
1 kostka margaryny
2,5 szklanki mąki pszennej
6 jajek
4 łyżki kakao
Składniki na krem:
2 budynie śmietankowe
3 szklanki mleka
150 gram margaryny
1 szklanka cukru pudru
Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i energicznie mieszać 5 minut.
Zdjąć z ognia i ostudzić. Do ostudzonego ciasta dodać jajka (wbijać po jednym) i ucierać. Rozsmarować na blasze tej ciemnej od piekarnika ciasto starcza na cała blachę potem Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok. 25 minut
krem -Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu margarynę ucierać z cukrem pudrem . Nadal ucierając dodawać ostudzony budyń. placek z blachy przekroić na połowę wyłożyć masę budyniowa i do lodówki wstawić ja jakaś godzinę