lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Karpatka z kako

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pierwszy raz robiłam tą karpatkę i wyszła smakowita

Karpatka z kako Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Karpatka z kako

 

 

Sposób przygotowania:

Karpatka z kako
Składniki na ciasto:
2 ,5 szklanka wody
1 kostka margaryny
2,5 szklanki mąki pszennej
6 jajek
4 łyżki kakao
Składniki na krem:
2 budynie śmietankowe
3 szklanki mleka
150 gram margaryny
1 szklanka cukru pudru
Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i energicznie mieszać 5 minut.
Zdjąć z ognia i ostudzić. Do ostudzonego ciasta dodać jajka (wbijać po jednym) i ucierać. Rozsmarować na blasze tej ciemnej od piekarnika ciasto starcza na cała blachę potem Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok. 25 minut
krem -Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu margarynę ucierać z cukrem pudrem . Nadal ucierając dodawać ostudzony budyń. placek z blachy przekroić na połowę wyłożyć masę budyniowa i do lodówki wstawić ja jakaś godzinę
Karpatka z kako
Ciasto przekroic na równe części przełożyć masą :)

Tagi:

jajko jajka