IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Karpatkowa Margarita z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pizza na słodko? a może karpatka

Karpatkowa Margarita z migdałami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karpatkowa Margarita z migdałami

 

  • 1/2 szklanka mąka pszenna,
  • 3 łyżka margaryna,
  • 3 szt jaja,
  • 2/5 szklanka woda,
  • 1 opakowanie budyń waniliowy,
  • 1 szt olejek migdałowy do ciast i deserów,
  • 150 gram masło,
  • do dekoracji migdały,
  • szczypta Sól

 

Sposób przygotowania:

Karpatkowa Margarita z migdałami
Wodę, margarynę i sól zagotować. Wsypać przesianą mąkę i nie zdejmując z ognia energicznie mieszać, uważać aby nie przywarło do garnka. Zdjąć z ognia i przestudzić około 10 minut. Do przestudzonego ciasta dodać roztrzepane jajka ciągle mieszając aż ciasto będzie miało konsystencję gęstej śmietany. Podzielić na cztery części. Nasmarować tłuszczem cztery okrągłe blachy o średnicy 20 cm. Każdą część wyłożyć do blaszki. Piec około 15 minut w temp. 200 stopni. Budyń rozrobić wg. przepisu z opakowania, ostudzić. (najlepiej zrobić kilka godzin prędzej) jak będzie zimny dodać olejek i miękkie masło i utrzeć robotem. Na każdy okrągły spód karpatkowy rozłożyć 1/4 kremu i udekorować migdałami. Smacznego!
Karpatkowa Margarita z migdałami
Upieczone ciasto należy polać kremem z budyniu i olejkiem migdałowym
Karpatkowa Margarita z migdałami
Migdałowa dekoracja nawiązuje do smaku deseru