Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Karpicek wigilijny

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sol uprażyć na suchej patelni. Rybę obficie skropić sokiem z cytryny i natrzeć uprażoną solą.

Karpicek wigilijny

Składniki:

Karpicek wigilijny

 

 

Sposób przygotowania:

Karpicek wigilijny
Sol uprażyć na suchej patelni. Rybę obficie skropić sokiem z cytryny i natrzeć uprażoną solą. Ułożyć w salaterce, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę. Obtoczyć w mące, maczać w jajkach lekko ubitych z mlekiem i panierować w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor w rozgrzanym tłuszczyku. Usmażoną rybę wstawić do nagrzanego piekarnika żeby "doszła". Przed podaniem posypać obficie natką pietruszki
Smacznego!

Tagi:

jajko tarta jajka