anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Karpie dzwonki smażone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Karp moja rodzina go uwielbia czekają wszyscy na tą potrawę przez cały rok więc warto przygotować go z sercem.

Karpie dzwonki smażone

Składniki:

Karpie dzwonki smażone

 

 

Sposób przygotowania:

Karpie dzwonki smażone
Karpia wypatroszyć. Bardzo dokładnie oczyścić z łusek, pokroić na dzwonki i umyć. Cebulę obrać i pokroić w piórka, dodać do ryby doprawić do smaku solą i pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Odstawić zimne miejsce na 12 godzin. Następnie oczyścić z cebuli nie myć. Moczyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju z każdej strony około 6 minut.