Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Kartacze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

przepyszne kartacze na obiad

Kartacze Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kartacze

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kartacze
Ziemniaki ugotować w łupinach.Ostudzić i obrać ze skórki.Przekręcić przez maszynkę.Ziemniaki surowe potarkować i wycisnąć przez gazę.ziemniaki połączyć ze sobą,dodać jajko,mąkę i sól do smaku.Wymieszać.Odstawić. Farsz; Do mielonego mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek wraz z cebulą.Przyprawiamy sola i pieprzem.Wbijamy jajko.Wszystko wyrobić na jednolitą masę.Ciasto ziemniaczane wyporcjować i do każdej porcji włożyć farsz mięsny i formować owalny kształt.W garnku zagotować wodę i dodać szczyptę soli.Wrzucać kartacze i ugotować.Wyłożyć na talerze.Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć.Polać kartacze.
Kartacze
Po wyrobieniu ciasta ziemniaczanego i farszu formować kartacze
Kartacze
Masę ziemniaczaną należy wyrobić na jednolitą masę