Sposób przygotowania:
Kartoflak ziemniaczany
Boczek i mięso od szynki pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso podsmażyć.
Boczek podsmażyć razem z cebulą.
Ziemniaki obrać, opłukać ,zetrzeć na tarce.
Do ziemniaków dodać przyprawy, mleko, mięso, boczek i cebulę razem z tłuszczem, wszystko dokładnie wymieszać, wylać do wysmarowanej tłuszczem formy i piec w 200 stop.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso podsmażyć.
Boczek podsmażyć razem z cebulą.
Ziemniaki obrać, opłukać ,zetrzeć na tarce.
Do ziemniaków dodać przyprawy, mleko, mięso, boczek i cebulę razem z tłuszczem, wszystko dokładnie wymieszać, wylać do wysmarowanej tłuszczem formy i piec w 200 stop.