Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kartoflak ziemniaczany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Najlepiej smakuje następnego dnia

Kartoflak ziemniaczany

Składniki:

Kartoflak ziemniaczany

 

 

Sposób przygotowania:

Kartoflak ziemniaczany
Boczek i mięso od szynki pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso podsmażyć.
Boczek podsmażyć razem z cebulą.
Ziemniaki obrać, opłukać ,zetrzeć na tarce.
Do ziemniaków dodać przyprawy, mleko, mięso, boczek i cebulę razem z tłuszczem, wszystko dokładnie wymieszać, wylać do wysmarowanej tłuszczem formy i piec w 200 stop.