iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kartoflana z prażona cebulką .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kartoflana z prażona cebulką .

Kartoflana z prażona cebulką .

Składniki:

Kartoflana z prażona cebulką .

 

  • 1 udko kurczaka
  • 1 marchewka
  • ½ selera
  • 1 pietruszka
  • 5 ziemniaków
  • cebulka prażona 4 łyżki
  • przyprawa uniwersalna
  • pieprz
  • śmietana do zup i sosów

Sposób przygotowania:

Kartoflana z prażona cebulką .
Do garnka z wodą ok 1.5 litra wkładamy udko ,gotujemy ok 20 min . Następnie dodajemy starte na tarce warzywa marchewkę seler i pietruszkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę także dodajemy do zupy. Gotujemy ok 20 min . Mięso wyciągamy obieramy od kości. Całość lekko miksujemy blenderem z 4 obroty ,żeby zostały kawałki ziemniaków ale żeby zupa zrobiła się gęstsza. Dodajemy 4 łyżki cebuli prażonej i kawałki mięsa. Zagotowujemy . Zaciągamy śmietaną. Podajemy posypane cebulką ,