Sposób przygotowania:
Kartoflanka
1/2 cebuli i por pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie.Marchew, pietruszkę, imbir i seler pokroić w kostkę i dodać do cebuli i pora, razem "smażyć" ok 2 minutki. Dodać ziemniaki i zalać wodą. Dodać sól i pieprz i gotować na średnim ogniu ok 20 min. Wędlinę i/lub parówkę i pozostałą cebulę pokroić w kostkę i króciutko przyrumienić, dodać do zupy, żeby się pogotowało. Do gotującej się zupki dodajemy makaron i majeranek, gotujemy ok 10 min. Wyłączamy gaz i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Przykrywamy i zostawiamy na ok 15 min, żeby czosnek się dobrze zaparzył.
2milutka
Editha
Na zdrówko ;)
MagdaMM
Editha
Dziękuję Magduś :)