Sposób przygotowania:
Kartoflanka by PepsicOLA
Porcje rosołowe zalewamy wodą. Dodajemy listki laurowe i podgrzewamy. Ziemniaki myjemy i obieramy, kroimy w kostkę. Kiedy woda z porcjami rosołowymi zacznie lekko bulgotać dorzucamy ziemniaki.
Kiedy będą na pół miękkie wyjmujemy kurczaka i dorzucamy kalafiora z mrożonki, wyciśnięty ząbek czosnku i lekko solimy.
Kiedy ziemniaki będą miękkie doprawiamy do smaku pieprzem, majerankiem i lubczykiem.
Kiełbaski kroimy w kostkę i dorzucamy do zupy. Zabielamy kilkoma łyżkami śmietany.
Kiedy będą na pół miękkie wyjmujemy kurczaka i dorzucamy kalafiora z mrożonki, wyciśnięty ząbek czosnku i lekko solimy.
Kiedy ziemniaki będą miękkie doprawiamy do smaku pieprzem, majerankiem i lubczykiem.
Kiełbaski kroimy w kostkę i dorzucamy do zupy. Zabielamy kilkoma łyżkami śmietany.