eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1801]

Kartoflanka Eli z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kartoflanka,tym razem z dodatkiem jarzyn i kalafiora. Zupkę ugotowałam z dodatkiem zasmażki,która podkręciła jej smak.

Kartoflanka Eli z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kartoflanka Eli z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka Eli z warzywami
Porcję rosołową umyć,włożyć do garnka,dodać ziele angielskie,liście laurowe,zalać wodą i posolić. Całość zagotować. Marchewki,pietruszkę i seler obrać ze skórki,umyć i pokroić w kostkę. Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Głąb kalafiora pokroić w kostkę a listki posiekać. Ziemniaki obrać ze skórki,umyć i pokroić w kostkę. Ugotowaną porcję rosołową wyjąć z wywaru i ostudzić. Do wywaru dodać marchewkę,pietruszkę,seler i gotować około 10 minut. Do zupy dodać pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Obrać mięso z porcji rosołowej,pokroić i dodać do zupy. Na patelni roztopić margarynę,dodać mąkę,wymieszać i przesmażyć,uważając żeby zasmażka się nie zrumieniła. Gotową zasmażkę dodać do zupy,wymieszać i zagotować. Ugotowaną zupę doprawić maggi do smaku. Natkę pietruszki umyć i posiekać. Zupę rozlać do talerzy i posypać natką pietruszki. Smacznego!
Kartoflanka Eli z warzywami
Ziemniaki obrać ze skórki,umyć i pokroić w kostkę.
Kartoflanka Eli z warzywami
Marchewki,pietruszkę i seler obrać ze skórki.
Kartoflanka Eli z warzywami
Obrane ze skórki warzywa umyć i pokroić w kostkę.
Kartoflanka Eli z warzywami
Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Głąb kalafiora pokroić w kostkę a listki posiekać.