Sposób przygotowania:
Kartoflanka Eli z warzywami
Porcję rosołową umyć,włożyć do garnka,dodać ziele angielskie,liście laurowe,zalać wodą i posolić. Całość zagotować. Marchewki,pietruszkę i seler obrać ze skórki,umyć i pokroić w kostkę. Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Głąb kalafiora pokroić w kostkę a listki posiekać. Ziemniaki obrać ze skórki,umyć i pokroić w kostkę. Ugotowaną porcję rosołową wyjąć z wywaru i ostudzić. Do wywaru dodać marchewkę,pietruszkę,seler i gotować około 10 minut. Do zupy dodać pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Obrać mięso z porcji rosołowej,pokroić i dodać do zupy. Na patelni roztopić margarynę,dodać mąkę,wymieszać i przesmażyć,uważając żeby zasmażka się nie zrumieniła. Gotową zasmażkę dodać do zupy,wymieszać i zagotować. Ugotowaną zupę doprawić maggi do smaku. Natkę pietruszki umyć i posiekać. Zupę rozlać do talerzy i posypać natką pietruszki. Smacznego!