Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kartoflanka extra

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Kartoflanka extra

Składniki:

Kartoflanka extra

 

  • l porcja włoszczyzny
  • 4 duże ziemniaki
  • 2 tyżki margaryny lub masła
  • 4 szklanki rosołu z kostki
  • 2 serdelki lub 4 par wki
  • l ,szklanka śmietany
  • garść posiekanej zieleniny (natka
  • pietruszki, koperek)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kartoflanka extra
Włoszczyznę oczyścić i drobno poszatkować lub zetrzęć na tarce z dużymi otworami. Zeszklić na stopionym tłuszczem rosołem z kostki i gotować l0 minut.Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę,wrzucić do zupy i gotować do miękkości.
zetrzeć przez sito lub zmiksować. Z serdelków zdjąć osłonki, pokroi je w plasterki i'dodać dg ^pł raz jeszcze doprowadzić
do wrzenia, stale mieszając. Śmietanę.roz-prowadzić niewielką ilością ostudzonej zupy' dolać do zupy i wymieszać, dopriwić
do smaku. Przed podaniem obficie posypać
posiekaną zieleniną.