kimo8

kimo8

Starszy Kucharz
[Przepisów: 33]

Kartoflanka na bulionie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ziemniaczana zupa na bulionie jest moim zdaniem lepsza od wywaru z mięsa.

Kartoflanka na bulionie

Składniki:

Kartoflanka na bulionie

 

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka na bulionie
Ziemniaki oraz włoszczyzne obieramy i kroimy w kostke .Przekładamy do garnka.Wlewamy gorący bulion.Dokładamy liście laurowe i ziele ang. zagotować i gotować około 30 min. cebule i czosnek obieramy .Cebule kroimy w kostke a czosnek ścieramy.Na patelni rozgrzewamy oliwe i dodajemy posiekaną cebule i czosnek opruszamy mąką i zasmażamy.Przygotowaną zasmażkę wlewamy do garnka z gotującą sie zupą, od ponownego zagotowania , gotujemy przez 5 min i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego