Sposób przygotowania:
Kartoflanka na szybko
Ziemniaki obierz,opłucz i pokrój w dużą kostkę,dodaj marchewkę pokrojoną w drobną kostkę,zalej wrzątkiem i gotuj 15-20 minut.
Przypraw.Cebulę posiekaj i podduś na maśle,z mąki,tłuszczu z cebulą zrób rumianą zasmażkę dodaj ją do zupy i zagotuj.
Zupę posyp posiekaną drobniutko natką pietruszki,możesz dodać jeszcze pokrojoną kiełbasę lub trochę duszonego mięsa.
Podawaj ciepłe.
Przypraw.Cebulę posiekaj i podduś na maśle,z mąki,tłuszczu z cebulą zrób rumianą zasmażkę dodaj ją do zupy i zagotuj.
Zupę posyp posiekaną drobniutko natką pietruszki,możesz dodać jeszcze pokrojoną kiełbasę lub trochę duszonego mięsa.
Podawaj ciepłe.