lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kartoflanka z czerwoną fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kartoflanka z czerwoną fasolką

Kartoflanka z czerwoną fasolką

Składniki:

Kartoflanka z czerwoną fasolką

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka z czerwoną fasolką
Cebulę oraz marchew pokrój w kostkę.Ziemniaki obierz i także skrój w kosteczkę.Wszystkie warzywa przesmaż na oleju,wymieszaj,zalej gorącym bulionem i duś do miękkości.Następnie zupę zmiksuj.Boczek pokrój w kostkę i wysmaż na złoty kolor na patelni.Czerwoną fasolkę odcedź z puszki,dodaj do zmiksowanej zupy którą ponownie podgrzej dopraw do smaku.Podawaj podaną na talerzu i posypaną chrupiącym boczkiem.

Tagi:

fasolka