maggi200

maggi200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Kartoflanka z przecierem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka odmiana - kartoflankę u mnie lubią to robie różnie

Kartoflanka z  przecierem

Składniki:

Kartoflanka z przecierem

 

  • 6 dużych ziemniaków
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 kiełbasy śląskie
  • 1,5 litra wody
  • 1 kostka rosołowa
  • 1/2 szklanki śmietanki słodkiej
  • pieprz mielony
  • majeranek
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka z przecierem
Aby ugotować taką zupę trzeba : Obrać ziemniaki i warzywa. Pokroić w kostkę : marchew ,ziemniaki, pietruszkę , seler . Cebulę w ,,piórka ,,.Zalać wodą . Dodać kostkę rosołową i pokrojoną w plasterki kiełbasę . Gotować 40 minut. Dołożyć koncentrat . Wlać śmietankę . Doprawić do smaku . Podawać posypaną natką pietruszki.

Tagi:

kielbasa