eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kartoflanka z wieprzowiną Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna zupa z wkładką mięsną.

Kartoflanka z wieprzowiną Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kartoflanka z wieprzowiną Eli

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka z wieprzowiną Eli
Umyte mięso zalać zimną wodą i zagotować.Do mięsa dodać liście laurowe,ziele angielskie,jarzynkę i gotować do miękkości mięsa.Ugotowane mięso wyjąć z wywaru i owinąć folią aluminiową,żeby nie ostygło.Obrane,umyte ziemniaki pokroić w kostkę.Obrane,umyte jarzyny zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Ziemniaki i jarzyny wrzucić do wywaru i gotować do miękkości.Jajka roztrzepać i powoli wlewać do zupy.Mięso podzielić na porcje.Gotową zupę wlać do talerzy,dodać porcje mięsa i udekorować natką pietruszki.Smacznego!
Kartoflanka z wieprzowiną Eli
Etap 1
Kartoflanka z wieprzowiną Eli
Etap 2
Kartoflanka z wieprzowiną Eli
Etap 3
Kartoflanka z wieprzowiną Eli
Etap 4

Tagi:

jajko jajka