misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Kasza gryczana z bekonem i przepiórczymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kasza gryczana z bekonem i przepiórczymi jajami...

Kasza gryczana z bekonem i przepiórczymi

Składniki:

Kasza gryczana z bekonem i przepiórczymi

 

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana z bekonem i przepiórczymi
Kaszę umyć w zimnej wodzie. Zagotować 7,5 szklanki wody, dodać sos sojowy i połowę porcji masła. Na wrzącą wodę wsypać kaszę, zamieszać, przykryć i gotować do wyparowania wody. Potem wstawić przykryta do piekarnika, aby się wypiekała. Po około15 minutach kasza jest gotowa.
Usmaż bekon na skwarki, zmieszaj go delikatnie z kaszą, dodaj pieprz i usyp z kaszą kopiec na okrągłym półmisku. Kopiec udekoruj połówkami ugotowanych na twardo przepiórczych jaj.