Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Kasza gryczana z boczkiem i kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Tradycyjna kasza gryczana z boczkiem tym razem z dodatkiem kapusty pekińskiej. Zapieczona w małych kokilkach.

Kasza gryczana z boczkiem i kapustą pekińską Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kasza gryczana z boczkiem i kapustą pekińską

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana z boczkiem i kapustą pekińską
Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni. Dobrze jeśli ma więcej tłuszczu niż mięsa. Ewentualnie dodać odrobinę smalcu. Dodać pokrojoną cebulę i kapustę pekińską. Chwilę dusić. Dodać do kaszy wymieszać i nałożyć do kokilek. Przykryć wierzch liśćmi kapusty pekińskiej. Zapiekać przez 30min. w temperaturze 180*C Smacznego!
Kasza gryczana z boczkiem i kapustą pekińską
Kaszę ugotować według wskazówek na opakowaniu.
Kasza gryczana z boczkiem i kapustą pekińską
Do kaszy dodac usmażoną cebulę, boczek i kapustę.