ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Kasza gryczana z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowy i pożywny oraz smaczny obiad.

Kasza gryczana z kapustą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kasza gryczana z kapustą

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana z kapustą
Kapustę szatkujemy cienko. Gotujemy ją w osolonej wodzie aż zmięknie. Odcedzamy. Skrapiamy kilkoma kroplami octu. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na odrobinie oliwy podsmażamy posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki. Gotową kaszę mieszamy z cebulą i pieczarkami. Układamy na talerzu w towarzystwie kapusty. Podajemy gorące. Smacznego!
Kasza gryczana z kapustą
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie uważając aby jej nie rozgotować.
Kasza gryczana z kapustą
Gotową kaszę mieszamy z cebulą i pieczarkami i tak przygotowaną, układamy na talerzach.