Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z pieczarkami i indykiem
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie (zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudzić. Pieczarki pokroić w plasterki i poddusić na maśle pod przykryciem przez ok. 10-15 min. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek przez ok. 6-8 min. Filet z indyka należy opłukać, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, smażyć na oliwie ok. 15 min.Do sporej miski wszystkie składniki. Dodać tarty żółty ser, ok. 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne, wymieszać. Spróbować i doprawić do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować masłem i przełożyć do niego wymieszane składniki, powierzchnię zapiekanki wyrównać. Naczynie przykryć i wstawić do zimnego piekarnika. Od momentu, kiedy temperatura w piekarniku dosięgnie 180 - 190 stopni zapiekać przez ok. 15 - 20 min. Na 5 min przed wyjęciem zapiekanki naczynie można odkryć.