dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 235]

Kasza gryczana z warzywami i serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Kasza gryczana w nowej odsłonie, nie z sosem lecz z warzywami i żółtym serem. Zdrowa i pyszna, smakuje wszystkim :)

Kasza gryczana z warzywami i serem

Składniki:

Kasza gryczana z warzywami i serem

kasza

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana z warzywami i serem
Do garnka wlać wodę, dodać sól, doprowadzić do wrzenia, wsypać kaszę, gotować ok. 20 minut.

Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki, wsypać na patelnię.

Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Cebulę pokroić w kostkę, dodać wraz z resztą warzyw do pieczarek, wlać olej, usmażyć. Wszystko dodać do gorącej kaszy, wymieszać.

Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do kaszy, krótko wymieszać.