eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1717]

Kasza jęczmienna Eli z gulaszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kasza jęczmienna ugotowana na sypko z dodatkiem pikantnego gulaszu i ogórków konserwowych.

Kasza jęczmienna Eli z gulaszem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kasza jęczmienna Eli z gulaszem

 

Sposób przygotowania:

Kasza jęczmienna Eli z gulaszem
W garnku zagotować 4 szklanki osolonej wody. Do wrzątku wsypać kaszę i gotować około 20 minut na małym ogniu. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę na gulasz. Obrane cebule drobno posiekać. W dużym rondlu rozgrzać olej i smażyć mięso partiami. Do rondla dodać całe usmażone mięso, cebulę, czosnek, słodką paprykę, kostkę curry, sos chili, sos sojowy, ziele angielskie, liście laurowe i smażyć około 10 minut. Całość podlać wodą i dusić do miękkości mięsa-około 50 minut.kę wymieszać z odrobiną wody, wlać do gulaszu i zagotować. Kaszę podawać z gulaszem i ogórkami konserwowymi. Smacznego
Kasza jęczmienna Eli z gulaszem
Ugotowana na sypko kasza jęczmienna do gulaszu.
Kasza jęczmienna Eli z gulaszem
Pokrojone na gulasz wieprzowe mięso pieczeniowe.
Kasza jęczmienna Eli z gulaszem
Posiekana cebula ziele angielskie i liście laurowe.