Sposób przygotowania:
Kasza jęczmienna z parówkami
Kaszę kilkakrotnie przepłukać w zimnej wodzie. Wodę zagotować ze szczyptą soli i do gotującej wsypać kaszę. Gotować na małym ogniu, aż całkowicie wsiąknie wodę. Następnie zdjąć z ognia, przykryć grubym kocem i pozostawić na 15 min.
W tym czasie pokroić w kostkę cebulę, czosnek drobno posiekać, a parówki pokroić w plasterki. Na oleju zeszklić cebulę wraz z czosnkiem, dodać parówki i całość chwile razem smażyć. Następnie dodać kaszę i całość smażyć razem doprawiając do smaku solą oraz pieprzem cayenne.
W tym czasie pokroić w kostkę cebulę, czosnek drobno posiekać, a parówki pokroić w plasterki. Na oleju zeszklić cebulę wraz z czosnkiem, dodać parówki i całość chwile razem smażyć. Następnie dodać kaszę i całość smażyć razem doprawiając do smaku solą oraz pieprzem cayenne.