Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Kasza jęczmienna z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wszystkie kasze są bardzo zdrowe i warto je często przygotowywać. Ja polecam jedno z szybkich dań z kaszy jęczmiennej z parówkami.

Kasza jęczmienna z parówkami

Składniki:

Kasza jęczmienna z parówkami

 

Sposób przygotowania:

Kasza jęczmienna z parówkami
Kaszę kilkakrotnie przepłukać w zimnej wodzie. Wodę zagotować ze szczyptą soli i do gotującej wsypać kaszę. Gotować na małym ogniu, aż całkowicie wsiąknie wodę. Następnie zdjąć z ognia, przykryć grubym kocem i pozostawić na 15 min.

W tym czasie pokroić w kostkę cebulę, czosnek drobno posiekać, a parówki pokroić w plasterki. Na oleju zeszklić cebulę wraz z czosnkiem, dodać parówki i całość chwile razem smażyć. Następnie dodać kaszę i całość smażyć razem doprawiając do smaku solą oraz pieprzem cayenne.