Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kasza perłowa z parówkami

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kaszę wypłukać, osączyć, włożyć do odmierzonej wrzącej wody z solą i tłuszczem,

Kasza perłowa z parówkami

Składniki:

Kasza perłowa z parówkami

 

Sposób przygotowania:

Kasza perłowa z parówkami
Kaszę wypłukać, osączyć, włożyć do odmierzonej wrzącej wody z solą i tłuszczem, zamieszać, zagotować, zmniejszyć ogień, postawić na płytce ochronnej i gotować, a gdy woda wsiąknie w kaszę - przykryć i gotować lub wypiec w piekarniku. Z parówek zdjąć oslonkę, pokrajać w plasterki lub w drobną kostkę, dodać starty ser. Wymieszać kaszę z parówkami i serem. Włożyć do wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką naczynia, wyrównać powierzchnię, polać śmietaną i zapiec. Podawać z surówką warzywną.