Sposób przygotowania:
Kasza pęczak z bakłażanem,dynią i cukinią na parze
Kaszę pęczak ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Cukinie i bakłażana opłukać i nie obierając pokroić na plasterki.
Dynię sam miękisz pokroić w długie plastry.
Wszystkie warzywa ułożyć w naczyniu do gotowania na parze i gotować do miękkości warzyw.
Następnie kaszę ugotowaną wyjąć na talerze i ułożyć uparowane warzywa.
Całość posypać pieprzem i posypać ziołami ulubionymi oraz skropić oliwą z oliwek.
Podawać do obiadu zaraz po przygotowaniu na ciepło.
Cukinie i bakłażana opłukać i nie obierając pokroić na plasterki.
Dynię sam miękisz pokroić w długie plastry.
Wszystkie warzywa ułożyć w naczyniu do gotowania na parze i gotować do miękkości warzyw.
Następnie kaszę ugotowaną wyjąć na talerze i ułożyć uparowane warzywa.
Całość posypać pieprzem i posypać ziołami ulubionymi oraz skropić oliwą z oliwek.
Podawać do obiadu zaraz po przygotowaniu na ciepło.