Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kasza pęczak z wędzonym boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kasza pęczak jest smaczna i warto ją przygotować.

Kasza pęczak z wędzonym boczkiem

Składniki:

Kasza pęczak z wędzonym boczkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kasza pęczak z wędzonym boczkiem
Boczek wędzony pokroić w drobną kosteczkę. 3 szklanki wody zagotować dodać pokrojony boczek, wsypać wypłukany pęczak, gotować, mieszając od czasu do czasu. W odrobinie tłuszczu zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać do kaszy, przyprawić solą i pieprzem, dogotować. Mąkę grochową wymieszać w szklance przegotowanej wody, połączyć z pęczakiem i podgrzać. Przed podaniem kaszę polać stopionym tłuszczem i posypać posiekaną zieleniną. Podawać z surówką.