iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kasza perłowa z kiełbasą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kasza perłowa z kiełbasą i pieczarkami

Kasza perłowa z kiełbasą i pieczarkami

Składniki:

Kasza perłowa z kiełbasą i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kasza perłowa z kiełbasą i pieczarkami
Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Pieczarki kroimy na plasterki kiełbasę też. Na patelni suchej bez tłuszczu podsmażamy plasterki kiełbasy następnie plasterki pieczarek. Kiedy pieczarki są już podsmażone dodajemy kaszę - połowę -na jednej patelni robimy danie dla 1 osoby z połowy składników. Lekko mieszamy. Robimy na środku patelni miejsce i wbijamy jajko , podlewamy całość 3 łyżkami wody lub bulionu warzywnego-nakrywamy i smażymy aż jajko się zetnie. Podajemy posypane szczypiorkiem