AldiNonia

AldiNonia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Kasza z mixem fasolowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kasza z mixem fasolowym to obiad dla wszystkich, którym się spieszy. Łatwy w przygotowaniu, smaczny i sycący.

Kasza z mixem fasolowym

Składniki:

Kasza z mixem fasolowym

 

  • 200 g mieszanki (orkisz, vermicelli, pomidory)
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka czarnej fasoli
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • pieprz, sól do smaki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • kiełki rzodkiewki lub inne (może być rzeżucha)

Sposób przygotowania:

Kasza z mixem fasolowym

Fasola

Kasza z mixem fasolowym
Mix fasolowy z ciecierzycą idealny składnik szybkiego obiadu

Fasolki przełożyć na sito i opłukać. To samo z ciecierzycą. Połączyć razem.

Kasza

Kasza z mixem fasolowym
Kaszę najlepiej gotować bez woreczków, w osolonej wodzie z odrobiną oleju.

Kaszę wysypać z woreczków do miski. W garnku zagotować wodę z solą i olejem. Wsypać kaszę i gotować ok 15min pod przykryciem. Po tym czasie odstawić do odparowania.

Smażenie

Kasza z mixem fasolowym
Fasolkę dodać do podsmażonej cebuli i chwilę razem smażyć.

Na patelni rozgrzać odrobinę oleju (ok. 2 łyżek). Cebulę posiekać w kostkę i wrzucić na patelnię. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do cebuli. Smażyć do zrumienienia. Następnie dodać mix fasolek i chwilę razem smażyć (ok. 5 min).

Łączenie

Kasza z mixem fasolowym
Kaszę połączyć z fasolką i podsmażyć ok 5min.

Do podsmażonej fasolki dodać kaszę. Dokładnie wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Podsmażyć razem ok 5min i gotowe

Kiełki

Kasza z mixem fasolowym
Po nałożeniu do miseczek posypać kiełkami lub rzeżuchą

Gotowe danie wykładać do miseczek i posypać po wierzchu kiełkami lub rzeżuchą.

Smacznego!


Tagi:

danie obiad kasza