Sposób przygotowania:
Kasza z mixem fasolowymFasola
Fasolki przełożyć na sito i opłukać. To samo z ciecierzycą. Połączyć razem.
Kasza
Kaszę wysypać z woreczków do miski. W garnku zagotować wodę z solą i olejem. Wsypać kaszę i gotować ok 15min pod przykryciem. Po tym czasie odstawić do odparowania.
Smażenie
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju (ok. 2 łyżek). Cebulę posiekać w kostkę i wrzucić na patelnię. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do cebuli. Smażyć do zrumienienia. Następnie dodać mix fasolek i chwilę razem smażyć (ok. 5 min).
Łączenie
Do podsmażonej fasolki dodać kaszę. Dokładnie wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Podsmażyć razem ok 5min i gotowe
Kiełki
Gotowe danie wykładać do miseczek i posypać po wierzchu kiełkami lub rzeżuchą.
Smacznego!