Sposób przygotowania:
Kaszak dwusmakowy
Kaszę ugotować na mleku - cały czas mieszając !!! Dodać cukier − wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Kaszę trzeba od czasu do czasu mieszać, żeby nie utworzył się kożuch. Następnie utrzeć masło, dodając po małej porcji wystudzonej kaszy. Kaszę podzielić na 2 części. Jedną część wymieszać z cukrem waniliowym i ucierać mikserem. Do drugiej części dodać kakao i aromat rumowy lub arkowy albo migdałowy. Ucierać dokładnie, aż masa będzie gładka. Na blaszce ułożyć warstwę herbatników petit- beurre ( zamiast takich ciastek można użyć solone krakersy ). Na warstwie herbatników rozsmarować waniliowy krem. Ułożyć następną warstwę herbatników, na nich rozsmarować kakaowy krem. Wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Polać polewą czekoladową- gotową lub czekoladą np. deserową rozpuszczoną z 4-5 łyżkami mleka. Ja polałam gotową białą polewą czekoladową. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce. SMACZNEGO :)