Sposób przygotowania:
Kaszkowiaki
Kasze gotujemy wg przepisu na opakowaniu w wywarze grzybowym. Cebulę obieramy i kroimy w piórka albo drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i lekko rumienimy cebulę. Cebule zbieramy i dodajemy do kaszy, a olej zostawiamy. Do kaszy dodajemy też dwie łyżki tartej bułki i wbijamy jajka. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju zmieszanym z olejem od cebuli. Kotleciki smażymy na rumiano.
edytaha
katarzynka455
Pamiętam jak mama gotowała suszone grzybki to zawsze zostawiała wywar i były kotlety z kaszy teraz czasami tez takie robię ale że sama kasza to nie wszyscy się cieszą:):)
edytaha
Trudno, nie można wszystkim dogodzić :)