katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Kaszkowiaki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ulubione kotleciki mojego taty to już takie dawne czasy.

 Kaszkowiaki

Składniki:

Kaszkowiaki

 

Sposób przygotowania:

Kaszkowiaki
Kasze gotujemy wg przepisu na opakowaniu w wywarze grzybowym. Cebulę obieramy i kroimy w piórka albo drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i lekko rumienimy cebulę. Cebule zbieramy i dodajemy do kaszy, a olej zostawiamy. Do kaszy dodajemy też dwie łyżki tartej bułki i wbijamy jajka. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju zmieszanym z olejem od cebuli. Kotleciki smażymy na rumiano.