Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Kaszotto jaglane z cukinią i ciecierzycą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu danie z kaszy jaglanej z dodatkiem cukinii, rzodkiewki oraz ciecierzycy.

Kaszotto jaglane z cukinią i ciecierzycą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kaszotto jaglane z cukinią i ciecierzycą

 

  • kasza jaglana 100 gram
  • rzodkiewka 1/2 pęczka
  • cukinia 1/2 szt
  • cieciorka konserwowa 1/2 puszki
  • olej kokosowy 1 łyżka
  • śmietana 3 łyżki
  • papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki
  • oregano 1 łyżeczka
  • tymianek 1/2 łyżeczki
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Kaszotto jaglane z cukinią i ciecierzycą
Kaszę jaglaną gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.

Cukinię kroimy w kostkę i podsmażamy przez 5 minut na rozgrzanym oleju kokosowym. Następnie dodajemy śmietanę i dusimy 3 minuty. Dodajemy przyprawy i mieszamy zawartość patelni.

Wrzucamy na patelnię kaszę, ciecierzycę odsączoną z zalewy oraz rzodkiewkę pokrojoną w półplasterki. Mieszamy i dusimy jeszcze przez chwilę, aby wszystkie składniki były gorące.
Kaszotto jaglane z cukinią, ciecierzycą,rzodkiewką
Kaszę jaglaną gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.
Kaszotto jaglane z cukinią, ciecierzycą,rzodkiewką
Cukinię kroimy w kostkę i podsmażamy przez 5 minut na rozgrzanym oleju kokosowym. Następnie dodajemy śmietanę i dusimy 3 minuty.
Kaszotto jaglane z cukinią, ciecierzycą,rzodkiewką
Dodajemy przyprawy i mieszamy zawartość patelni.
Kaszotto jaglane z cukinią, ciecierzycą,rzodkiewką
Wrzucamy na patelnię kaszę, ciecierzycę odsączoną z zalewy oraz rzodkiewkę pokrojoną w półplasterki.

Tagi:

danie