Sposób przygotowania:
Kaszotto jaglane z cukinią i ciecierzycą
Kaszę jaglaną gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.
Cukinię kroimy w kostkę i podsmażamy przez 5 minut na rozgrzanym oleju kokosowym. Następnie dodajemy śmietanę i dusimy 3 minuty. Dodajemy przyprawy i mieszamy zawartość patelni.
Wrzucamy na patelnię kaszę, ciecierzycę odsączoną z zalewy oraz rzodkiewkę pokrojoną w półplasterki. Mieszamy i dusimy jeszcze przez chwilę, aby wszystkie składniki były gorące.
Cukinię kroimy w kostkę i podsmażamy przez 5 minut na rozgrzanym oleju kokosowym. Następnie dodajemy śmietanę i dusimy 3 minuty. Dodajemy przyprawy i mieszamy zawartość patelni.
Wrzucamy na patelnię kaszę, ciecierzycę odsączoną z zalewy oraz rzodkiewkę pokrojoną w półplasterki. Mieszamy i dusimy jeszcze przez chwilę, aby wszystkie składniki były gorące.