Sposób przygotowania:
Kaszotto pomidorowe
W rondlu rozgrzewam 2-3 łyżki oliwy. Cebulę obieram i siekam drobno. Podsmażam cebulkę na rozgrzanym tłuszczu, dodaję kaszę pęczak. Smażę całość na średnim ogniu, ciągle mieszając około 5 minut. Stopniowo dodaję gorący bulion po około 1/4 szklanki i cały czas mieszam aż kasza wchłonie płyn. W misce mieszam zmiksowane)pomidory z zalewą, ulubione zioła, chilli i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy kasza wchłonie cały bulion, dodaję stopniowo po 3 łyżki dodawać ziołowy sos pomidorowy. Gotuję tak jak poprzednio do czasu aż kasza będzie miękka. Na koniec dodaję 2 łyżeczki kremu z suszonych pomidorów i wsypuję starty parmezan, mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
edytaha