Sposób przygotowania:
Katarzynka nie tylko dla Katarzyny
BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek. Tak przygotowane ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Do ubitych dodajemy stopniowo cukier, a następnie żółta. Do puszystej masy jajecznej dokładamy wymieszane sypkie składniki. Po delikatnym wymieszaniu ciasto wylewamy na blaszke i pieczemy biszkopt około 15-20 minut w 180°C minut. Upieczony , przestudzony biszkopt dzielimy na połowę. Można także upiec dwa biszkopty po 3 jajka. MASA: Połowę mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałej części rozpuszczamy cukier waniliowy, budyń, mąkę, żółtka. Mieszanina zalewam,y gotujące mleko i gotujemy budyń. Gotowy studzimy. gdy budyń ostygnie ucieramy masło. Do utartego dajemy stopniowo budyń. Na koniec dokładamy kawę zaparzona w niewielkiej ilości wody. Ewentualnie możemy dodać alkohol do smaku. Gdy masa jest gotowa przekładamy ciasto: -Biszkopt czekoladowy,Połowa masy,Pierniczki,druga połowa masy,Biszkopt czekoladowy. Ciasto dekorujemy według uznania.