Sposób przygotowania:
Kąty w herbacie
Mięso umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Czosnek obrać i pokroić na plasterki. Mięso natrzeć solą, pieprzem, rozmarynem, skropić oliwą, dodać też czosnek i odstawić. W tym czasie obrać cebulę i paprykę, pokroić na ósemki. Jabłka umyć, nie obierać, tylko pokroić na ósemki i usunąć gniazda nasienne. Mięso oprószyć mąką i na mocno rozgrzanej patelni obsmażyć z obu stron. Herbatę wsypać do miski, zalać litrem gorącej wody. W naczyniu do zapiekania ułożyć podsmażone mięso z cebulą, papryką i jabłkami. Dodać soli, pieprzu i pozostały sos po smażeniu z patelni. Na koniec naparem wraz z liśćmi herbaty zalać mięso. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C na 15 min. potem zdjąć pokrywę i piec jeszcze 20 minut. Podawać z kaszą kuskus