Sposób przygotowania:
Kawałki indyka w aromatycznym sosie
Umyte i osuszone mięso z indyka kroję na mniejsze kawałki , dodaję przyprawy oprócz słodkiej papryki, dodaję olej, mieszam dokładnie całość i odstawiam do lodówki na co najmniej pół godziny.
Po tym czasie mięso obsmażam i podlewam gorącą wodą, dodaję sodką paprykę, i gotuję do miękkości mięsa, jakieś 40 minut.
Na koniec zagęszczam lekko śmietaną i skrobią.
Podaję solo, doskonale smakuje także ze świeżym pieczywem, makaronem lub kaszą.
Po tym czasie mięso obsmażam i podlewam gorącą wodą, dodaję sodką paprykę, i gotuję do miękkości mięsa, jakieś 40 minut.
Na koniec zagęszczam lekko śmietaną i skrobią.
Podaję solo, doskonale smakuje także ze świeżym pieczywem, makaronem lub kaszą.