Sposób przygotowania:
Kawałki schabowe w wyrazistej marynacie
Schab pokroić w średniej wielkości kostkę i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Dodać do mięsa ketchup, musztardę i czosnkowy sos chili. Obsypać całość sporą dawką majeranku i granulowanego czosnku. Natrzeć mięso dołożonymi do niego składnikami, tak by wszystkie kawałki były pokryte powstałą z owych dodatków marynatą. Odstawić mięso przynajmniej na dwie godziny do lodówki. Po upływie tego czasu dodać do mięsa pokrojoną w kostkę cebulę, olej i bułkę tartą. Posolić całość solą ziołową i dokładnie wszystko wymieszać. Wstawić mięso w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 1 godzinę bez przykrycia. Podczas pieczenia od czasu do czasu zawartość naczynia zamieszać, by mięso się nie przypalało.