marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kawałki z indyka w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pierś indyczą pokroić w paski,a następnie obtoczyć w cieście i wrzucić na gorący tłuszcz.Podawać z frytkami lub duffinkami.

Kawałki z indyka w cieście

Składniki:

Kawałki z indyka w cieście

 

  • 1 pierś z indyka,
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka mąki,
  • maggi lub sos sojowy,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Kawałki z indyka w cieście
Pierś indyczą opłukać i odsączyć na sitku,a potem pokroić w paseczki.Zrobić ciasto naleśnikowe,dodając jajka i szklankę mąki pszennej i dodać maggi albo sos sojowy i wymieszać,aby nie było grudek.Paseczki włożyć do ciasta i obtaczać.Tłuszcz rozgrzać i na gorący dawać obtoczone w cieście kawałki.Smażyć na złoty kolor.Wyjmować łyżką cedzakową i podawać na ciepło z frytkami.