Sposób przygotowania:
Kawowa rolada z kremem.
CIASTO: Miekkie maslo zmiksowac z cukrem oraz zoltkami.Dodac make i proszek do pieczenia wymieszac. Kawe rozpuscic w lyzce goracej wody dodac do ciasta.Bialka ze szczypta soli ubic na sztywna piane i delikatnie polaczyc z ciastem . prostokatna blache wylozyc papierem do pieczenia.Wlac ciasto wyrownac i piec 15-20 minut w 180 stopniach.Gorace ciasto wraz z papierem wylozyc na sciereczke .Papier odlepic ciasto przestudzic wylozyc nim bardzo delikatnie blaszke keksowke. KREM: Zimna kremowike ubic z cukrem pudrem (lyzke odlozyc do dekoracji) oraz zagestnikiem.Morele osaczyc pokroic na kawalki kilka odlozyc do dekoroacji.Do formy z ciastem nalozyc polowe kremu na wierzch ulozyc morele przykryc reszta kremu.Przykryc wystajacymi brzegami ciasta.Wstawic na godzine do lodowki. Ciasto wyjac z formy wierzch oprodzyc cukrem pudrem ,udekorowac morelami .Smacznego.