Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kawowe ciasto z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Proste ciasto z rabarbarem, białą czekoladą i z nutką kawy.

Kawowe ciasto z rabarbarem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kawowe ciasto z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Kawowe ciasto z rabarbarem
Palmę przełożyć do garnuszka, roztopić ją i przestudzić. Kawę zalać pół szklanki gorącej wody, wymieszać i przestudzić. Wszystkie sypkie składniki przesypać do miski i dokładnie wymieszać. Do sypkich składników dodać mokre składniki: jajka, palmę i kawę. Wszystko wymieszać za pomocą łyżki. Przygotowane ciasto wyłożyć do natłuszczonej średniej tortownicy, wyrównać powierzchnię. Na wierzchu rozsypać oczyszczony i pokrojony na małe kawałki rabarbar. Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut. Upieczone ciasto wyjąć z foremki i ostudzić. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać do niej mleko i rozpuścić ją. Przestudzoną, roztopioną czekoladą polać ciasto.
Kawowe ciasto z rabarbarem
Wszystkie sypkie składniki przesypane do miski i wymieszane.
Kawowe ciasto z rabarbarem
Jajka kawa i palma dodane do sypkich składników.
Kawowe ciasto z rabarbarem
Przygotowane ciasto wyłożone do średniej natłuszczonej tortownicy.
Kawowe ciasto z rabarbarem
Ciasto posypane oczyszczonym i pokrojonym na małe kawałki rabarbarem.