Sposób przygotowania:
Kawowy mieszaniecETAP 1:
Spód:
Biszkoptowe herbatniki pokruszyć drobno, wymieszać w misce z kakao, rozpuszczaną kawą, dodać rozpuszczone masło i utrzeć do konsystencji mokrego piasku.
ETAP 2:
Rozsypać na wyłożonej pergaminem –samo dno tortownicy i ugnieść łyżką. Wstawić na czas robienia masy do lodówki
ETAP 3:
Kawowa masa:
Listki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie przez 5 minut, po czym odcisnąć, włożyć do miseczki i rozpuścić w mikrofali przez kilka sekund-2, 3 -uważać aby nie zagotować !
Schłodzoną śmietankę oraz ser mascarpone umieścić w misie miksera, wsypać cukier puder, miksować d momentu aż masa zacznie gęstnieć wtedy wsypać rozpuszczalną kawę, wlać likier i cienkim strumieniem rozpuszczoną żelatynę cały czas miksując.
ETAP 4:
Gotową masę wyłożyć na miasteczkowy spód, wygładzić oprószyć grubo kakao,
ETAP 5:
powciskać markizy orzechowe, włożyć na kilka godzin do lodówki do stężenia.
Smacznego!
SylaUla
2milutka
Dziękuję !
Marika-
2milutka
To mnie pocieszyłaś :D a to ciasto..fakt najlepsze na taki dzień :)
marietta
2milutka
Smacznego!
Jagodowa