Sposób przygotowania:
Torcik kawowy z truskawkami
Mleko zagotowujemy z cukrem i kawą rozpuszczalną, dodajemy masło i gotujemy do rozpuszczenia masła. Studzimy. Mąkę wymieszaną z proszkiem przesiewamy do wystudzonej masy, dodajemy 2 jajka i dokładnie mieszamy Przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy 40-45 minut do suchego patyczka w temperaturze 180 st.Ciasto studzimy i przekrawamy na dwa blaty. Ponczujemy kawą rozpuszczoną w 1/3 szklance ciepłej wody. Masa: Torcik jest lekki i lekko kwaskowaty- dzięki masie, która jest jednak dość problematyczna, lubi się zważyć, dlatego masło i śmietanę koniecznie trezba wyciągnąć z lodówki na kilka godzin przed jej przygotowaniem.Masło ubijamy na puch razem z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy śmietanę. Jeżeli masa nam się zważy należy lekko ją podgrzać nad kąpielą wodną, cały czas mieszając. Część masy zostawiamy na boki, resztę dzielimy i smarujemy dwa blaty. Na górnym blacie układamy kilka truskawek i zalewamy tężejącą galaretką. Odkładamy do całkowitego stężenia.