Sposób przygotowania:
Torcik kawowy 2
BISZKOPT: Jajka rozbić,oddzielić żółtka od białek- białka ubić na bardzo sztywno z odrobiną soli. Dodać cukier, następnie żółtka i dalej ubijać. Na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kawą mieloną, wszystko delikatnie wymieszać. Dużą tortownicę posmarować tłuszczem, posypać tartą bułką i wylać na nią ciasto. Piec biszkopt w temperaturze 170ºC około 30 min. Wystudzony biszkopt przekroić na trzy części. Spód położyć na talerzu, nasączyć kawą z cukrem, wyłożyć część masy budyniowo - kawowej, przykryć drugą połową ciasta, nasączyć kawą, posmarować masą i nakryć ostatnim blatem biszkoptowym.. Na wierzch ciasta wyłożyć resztę budyniu, rozsmarować, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i posypać kawą granulowaną lub kakao Puchatek. KAWOWA MASA BUDYNIOWA: 1 litr mleka zagotować, budynie wymieszać w 1/2 litra mleka, dodać zimny napar kawowy, wszystko dokładnie wymieszać i wlać do gotującego mleka, zagotować i przestudzić. Zimny budyń zmiksować z 1,5 kostki masła lub masła roślinnego. SMACZNEGO :)