Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Kebab

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Trochę pracochłonne, ale warte zachodu

Kebab Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kebab

 

  • 4 płaskie bułki do kebaba(wcześniej upieczone np; z mojego przepisu)
  • surówka z kapusty kiszonej
  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • 2 pomidory
  • 1 mały ogórek sałatkowy
  • ok. 0,70 dkg mięsa (u mnie wieprzowe-gulaszowe)
  • 1 i 1/2 łyżki przyprawy do gyrosa
  • oliwa
  • 1sos:
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1/2 szklanki pikantnego ketchupu
  • tabasco
  • 2 sos:
  • 3/4 szklanki majonezu
  • 1/4 szklanki gęstego jogurtu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania:

Kebab
Mięso kroimy na wąskie paseczki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą .Rumienimy delikatnie, dodać przyprawę i chwilkę podsmażamy-gasimy ogień.Składniki na 2 sos zmiksować, składniki na 1 sos wymieszać łyżką .Pomidory i ogórek myjemy i kroimy w kostkę.Chlebki podgrzewamy na grillu lub na patelni z obu stron ,rozcinamy, wkładamy do małych(głębokich) salaterek , wypełniamy surówką , pomidorem z ogórkiem, pokruszoną sałatą lodową ,mięsem i sosami na przemian.Kolejność według swego upodobania .Smacznego!
Kebab
Na zdjęciu przedstawiona jest bułka stopniowo wypełniana farszami
Kebab
Na zdjęciu pokazany jest kebab podany w całości z sosami
Kebab
Na zdjęciu widoczne są przygotowane dwa sosy do mojego kebaba