Sposób przygotowania:
Kebabki w sosie meksykańskim
Do mięsa mielonego dodajemy posiekaną cebulę, jajko, przyprawy. Wyrabiamy masę i formujemy niewielkie kebabki. Obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Przygotowujemy sos meksykański: cebulę siekamy, podsmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę oczyszczoną czerwoną paprykę - dusimy do miękkości. Następnie dodajemy osączoną z zalewy fasolkę oraz kukurydzę. Całość łączymy z przecierem pomidorowym, doprawiamy do smaku. Usmażone mięso przekładamy do sosu i mieszamy.
![Kebabki w sosie meksykańskim Kebabki w sosie meksykańskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kebabki-w-sosie-meksykanskim-171172.jpg)
![Kebabki w sosie meksykańskim Kebabki w sosie meksykańskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kebabki-w-sosie-meksykanskim-171173.jpg)
![Kebabki w sosie meksykańskim Kebabki w sosie meksykańskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kebabki-w-sosie-meksykanskim-171174.jpg)
![Kebabki w sosie meksykańskim Kebabki w sosie meksykańskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kebabki-w-sosie-meksykanskim-171175.jpg)