Sposób przygotowania:
Keks
Utrzeć masło z cukrem mikserem .Dodać żółtka i mąkę i dalej ucierać . Potem wsypać proszek do pieczenia i wlać aromat i włożyć ubite na sztywną ze szczypta soli pianę białka . Miksować ciasto aż będzie puszyste . Bakalie drobno pokroić ( po za rodzynkami ), oprószyć mąką i zmieszać z ciastem.
Foremkę do keksu wysmarować masłem i posypać bułką tartą .
Piekarnik rozgrzać do 180 * .Włożyć foremkę na środkową półkę i piec ok godziny .
Można posypać po ostygnięciu cukrem pudrem lub polukrować .
Foremkę do keksu wysmarować masłem i posypać bułką tartą .
Piekarnik rozgrzać do 180 * .Włożyć foremkę na środkową półkę i piec ok godziny .
Można posypać po ostygnięciu cukrem pudrem lub polukrować .
Barwa