Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Keks królewski z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszny keks z dużą ilością bakalii.Możemy go upiec na świąteczny stół.Zawsze się udaje.Używamy dowolnych bakalii.

Keks królewski z bakaliami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Keks królewski z bakaliami

 

 

Sposób przygotowania:

Keks królewski z bakaliami
1.Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę,następnie stopniowo dodajemy po jednym żółtku i ucieramy. 2.Następnie dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia,dokładnie ucieramy. 3.Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę,delikatnie mieszamy z ciastem,wsypujemy bakalie i mieszamy. 4.Przygotowane ciasto przekładamy do formy keksówki o wymiarach 7 cm x 30 cm x 8 cm,posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. 5.Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Keks królewski z bakaliami
Z podanych składników przygotowujemy ciasto.
Keks królewski z bakaliami
Ciasto przekładamy do formy posmarowanej keksówki.
Keks królewski z bakaliami
Następnie ciasto pieczemy około 45 minut.