Sposób przygotowania:
Keks ucierany Milutkiej
Margarynę zostawić na pół godz w temp pokojowej ,przełożyć do miseczki wsypać cukier i cukier waniliowy ,utrzeć na gładką masę ,wbijać po jednym jajku przesypując każde wbite jajko mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia,aż do skończenia mąki ,wlać mleko i syrop orzechowy wszystko razem zmiksować na puszystą masę ,na koniec wsypać mieszankę keksową i wymieszać łyżką
.Przełożyć do keksowej formy o wym 39/12 cm wyłożonej papierem pergaminowym.wstawić do nagrzanego piekarnika do 175* i piec około 45-50 min przed wyjęciem sprawdzić stan ciasta patyczkiem jeżeli będzie suchy ciasto wyjąć, jeśli nie zostawić jeszcze na parę minut w piekarniku.
Ostudzony keks posmarować lukrem i ozdobić skórka pomarańczową . Ja robię domowy lukier 1 szklankę cukru pudru ucieram z 2 łyżkami soku z cytryny lub pomarańczy na jednolita półpłynną masę i polewam ciasto.
.Przełożyć do keksowej formy o wym 39/12 cm wyłożonej papierem pergaminowym.wstawić do nagrzanego piekarnika do 175* i piec około 45-50 min przed wyjęciem sprawdzić stan ciasta patyczkiem jeżeli będzie suchy ciasto wyjąć, jeśli nie zostawić jeszcze na parę minut w piekarniku.
Ostudzony keks posmarować lukrem i ozdobić skórka pomarańczową . Ja robię domowy lukier 1 szklankę cukru pudru ucieram z 2 łyżkami soku z cytryny lub pomarańczy na jednolita półpłynną masę i polewam ciasto.
jaNina
2milutka
Na pewno!