Sposób przygotowania:
Keks z gruszkami
Gruszki obrać, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Ćwiartki gruszek pokroić w cienkie plasterki i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym przez 15 minut.Kolejno dodawać jajka i dalej ucierać.
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać do masy. Wszystko razem ucierać przez 10 minut.Na koniec dodać cynamon i pokrojone gruszki , delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy keksowej i wstawić do piekarnika, piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać do masy. Wszystko razem ucierać przez 10 minut.Na koniec dodać cynamon i pokrojone gruszki , delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy keksowej i wstawić do piekarnika, piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.