Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Keks z makiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jajka ubić z cukrem do bialości. Mąkę wymieszać  z proszkiem. Do ubitych jajek

Keks z makiem

Składniki:

Keks z makiem

 

  • 120 g mąki
  • 120 g cukru
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • bakalie
  • smażona skórka pomarańczowa
  • 1/2 szkl maku

Sposób przygotowania:

Keks z makiem
Jajka ubić z cukrem do bialości. Mąkę wymieszać  z proszkiem. Do ubitych jajek dodawać mąkę, mak, bakalie, oliwę. Wymieszać i włożyc do wysmarowanej masłem i wysypanej tarta bułka formy keksowej. Piec w 180 st około 45 minut.