Sposób przygotowania:
Keks z suszonymi owocami
Suszone owoce zalać ciepłą wodą, odstawić na 20 minut, osączyć, pokroić na drobne kawałki.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Margarynę utrzeć dodajać kolejno jajka, cukier waniliowy i cukier puder.
Na koniec dodawać po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia. Ucierać, aż ciasto będzie puszyste.
Bakalie i suszone owoce dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
Ciasto wlać do natłuszczonej i posypanej mąką formy.
Piec około 1 godziny w temp. 180 stop. C.
Przestudzić, wyjąć z formy.
Gotowe ciasto polać polewą czekoladową.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Margarynę utrzeć dodajać kolejno jajka, cukier waniliowy i cukier puder.
Na koniec dodawać po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia. Ucierać, aż ciasto będzie puszyste.
Bakalie i suszone owoce dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
Ciasto wlać do natłuszczonej i posypanej mąką formy.
Piec około 1 godziny w temp. 180 stop. C.
Przestudzić, wyjąć z formy.
Gotowe ciasto polać polewą czekoladową.